Posted on: December 1st, 2017 by Michael Durran

St Nicholas Road



On a brownfield site in Brighton, formally used as a car park, this scheme is made up of 5 contemporary townhouses along St Nicholas Road and 3 conservation houses running parallel with Upper Gloucester Road.

 

Each house has 3 bedrooms and is laid out over three floors, with the open plan living and kitchen spaces opening out onto either a rear courtyard garden or balcony. The main objective was to carefully reintegrate the site within the urban grain of the West Hill Conservation Area. This has been achieved by creating a clear street hierarchy with greater permeability and local identity. The material aesthetic, sensitive scale, articulation and scale of each architectural housing style helps to support this design approach. Although the appearance of these typologies vary, many of the features remain common. Generous areas of well proportioned glazing flood each house with high levels of natural light and maximize views out. All houses are designed to ‘Lifetime Homes’ standards and to Code for Sustainable Homes Level 3.



Project Client:

Cedarmill Developments Limited

Project Sector:

Housing

Project Status:

Completed

Project PDF

Share on Facebook Share on Google+ Tweet this!

More Projects