Posted on: April 26th, 2015 by Donna Moore

Wentworth Golf Club



LCE Architects were asked to look at the potential for extending the existing clubhouse by adding a further 40 rooms, additional function room facilities and an associated bar.

 

The existing Club House is located at the top of a north facing slope with views into the valley of the 18th hole and beyond. These views are to be maintained by locating the rooms below the Club House, in single banked accommodation in a series of terraces cut into the slope and cascading down the hill.

 

As they move down the slope, views are afforded to one level of rooms over the roof of those on the terrace below. Grass roofs are employed to further blend the building into the landscape and, combined with the earth sheltering, greatly increase the energy efficiency of the facility.

 

The terraces are linked by a corridor to the west which also serves as a covered route for the golfers from the golf course to the Club House.

 

On the lowest levels are situated the function room and bar for corporate entertainment with direct views to the 18th hole of the Edinburgh Course. Roofs to two of the wings act as terraces to the bars, one at the top serving the Club House and the one at the bottom for corporate entertainment.



Project Client:

Surinder Arora/ Wentworth Golf Club

Project Sector:

Leisure

Project Status:

Feasibilty

Project PDF

Share on Facebook Share on Google+ Tweet this!

More Projects